Етикети

, ,

Днес случайно попаднах на един сайт, който много ме впечатли и зарадва. За България представлява платформа за споделяне на добри идеи и подпомагане на тяхното реализиране. Всяка идея трябва да има ясно определена цел, срок и бюджет за реализация. Сайтът предоставя възможност за набиране на финансиране за реализирането на идеите. Финансиране от съмишленици на принципа на солидарността и в името на една по-добра България. Средствата се набират през PayPal.

Организацията има и блог,  в който разказва за актуалните в момента и успешно реализираните вече проекти.

Повечето от идеите, освен интересни, са и полезни. Ето някои произволно избрани от тях:

–  Хлапетата в кухнята на път – Кулинарни работилници за щастливи деца – проект, ориентиран към отдалечени, малки населени места, включващ поредица от теоретични и практични занятия, който цели да накара децата да се замислят за отношението си към храната, здравето и живота изобщо (На мен лично идеята за специално внимание към децата от малките и отдалечени населени места много ми харесва, защото те са лишени от голямото разнообразие от дейности за развитие, от които могат да възползват децата от големите градове. Имам обаче някои съмнения, че децата от малките и отдалечени населени места имат нужда от обучение на тема „Здравословно хранене и отношение към храната“. От такова обучение се нуждаят много повече децата, растящи в големите градове и отглеждани от забързани родители, приготвящи полу-фабрикати в микровълнова фурна. А на дечицата от малките населени места ми се струва, че са им нужни по-друг тип занимания…)

Парцал фест – фестивал на зелените идеи, обединяващ автори на ръчно изработени произведения от естествени и рециклирани материали, екологични и природозащитни организации и вдъхновители с опит в устойчивия начин на живот. Проектът цели да създаде един незабравим празник на децата от Пловдив на 1-ви юни 2013 г., в който да бъдат включени повече безплатни и достъпни занимания за децата и техните родители.

Цветно бъдеще за децата – това е проект на група млади хора от Бургас с интереси в графити изкуството, дигиталния арт, фотографията, които искат да изрисуват дом за деца в града, за да направят живота на дечицата малко по-цветен и красив. Тези младежи вече са изрисували някои стени на дома:

risunka na stena

– Опазване на кафявата мечка чрез улично изкуство – Графити група „140 идеи“   иска да помогне, чрез своето изкуство, на сдружение за дива природа „Балкани“ в тяхното начинание за опазване на кафявата мечка в България;

Адмирации за идеята За България! Адмирации за хората в България, които имат благородни идеи и търсят начини да ги реализират! Пуснаха ми муха и мозъкът ми вече заработи на пълни обороти:)

Посетете сайта За България – „добрите идеи заслужават подкрепа“!

Advertisements