Етикети

, , ,

childrens_bookТази седмица ще се проведат две интересни (за мен лично) събития. Споделям ги, тъй като се надявам да са интересни и ценни и за някой друг:)
На 24-ти май в няколко града ще се проведе една много хубава инициатива: Фестивал „Свободна книжарница“. Тя има за цел да събере на едно место четящи хора, които искат да разменят книги, и ще се проведе в София, Варна, Велико Търново, Сливен, Бургас, Пловдив, Габрово, Стара Загора. Организаторите описват събитието така:
„Това не е благотворителност, а солидарност! За да покажем, че книгите не са инструмент за печалба и идеите не могат да бъдат затворени – да споделяме свободно книги!Предполагаме се досещате защо го правим точно на 24-ти май. А защо свободна книжарница? Защото знанието е за всички. Свободната книжарница е място, където всеки може да донесе ненужните му вече книги, които само събират прах и съответно да си хареса нещо. Но едното не е свързано с другото. Без пари, без търговия, без бартер.
Свободната книжарница е място, където има книга за всеки. Споделяй с усмивка!:)
Списък на събитията по градове:
Надявам се и аз да успея да се включа. От няколко дни си мисля кои книги от домашната си библиотека да занеса и какви да потърся там, за да ги заема…
И още едно събитие, този път в София, за всички, които, освен да четат, обичат и да пишат:
столица-литература
Advertisements